Musiikki harrastuksena

Rakenna itsellesi oma musiikkihuone helposti

Musiikki rauhoittaa ihmisiä. Musiikin tuottamaa reaktiota ihmisten aivoissa on tutkittu useissa eri tutkimuksissa, ja nämä ovat selkeästi osoittaneet, että niin musiikin itse tuottaminen (eli vaikkapa soittaminen tai laulaminen) kuin musiikin kuunteleminen livenä tai vaikkapa suoratoistona tuottavat ihmisen aivoissa mielihyvähormonia, joka vaikuttaa ihmisen mielentilaan kohentavasti ja myös nostattaa yleistä elämänlaatua suuresti. Vaikutus on moninkertaisesti suurempi, kun kuunneltava musiikki on henkilön mieleen. Voidaan siis ajatella, että musiikin kuuntelulla on terveydellisestikin paljon merkitystä ja juuri siksi sille kannattaakin raivata arjessa aikaa. Monesti hektisessä arjessa kaivataan pieni hetki aikaa ihan itselle, ja juuri musiikin kuuntelu saattaa olla tähän täydellinen ratkaisu. Mitä jos omistaisit sille kodistasi aivan oman huoneen?

Musiikkihuone takaa rauhoittumisen arjessa

Joskus on hyvä ihan vain istua alas rentoutumaan. Upea ja viihtyisä musiikkihuone takaa sen, että raivaat arjestasi tilaa ihan vain itsellesi. Jos kotisi ei ole kovinkaan suuri, ei hätää: pienikin nurkkaus vaikkapa olohuoneesta voi olla helppo sisustaa musiikkihuoneeksi, eikä sen toteuttamiseksi välttämättä tarvita puutavara-tilausta tai sen suurempia rakennusmiehen taitoja. Monesti muutama taidokkaasti aseteltu esine ja vaikkapa kaunis sermi tai muu tilanjakaja riittää hyvin kauniin ja rauhallisen musiikkihuoneen luomiseksi. Alla annamme muutaman vinkin siihen, miten tämä käytännössä onnistuu.

Näin sisustat oman musiikkihuoneen

  • 1. Mieti sijainti tarkkaan

Mieti, mihin kohtaan kotiasi haluat tämän oman paikkasi rakentaa. Koska tarkoitus on rentoutua, kannattaa miettiä kaksi kertaa, suunnitteletko huoneen vaikkapa riitelevistä naapureista sinut erottavan väliseinän viereen. Muista, ettei sen tarvitse konkreettisesti olla kokonainen huone: riittää, jos löydät vaikkapa jonkin rauhallisen huoneen nurkasta tilaa pienelle nurkkaukselle.

  • 2. Panosta hyvään istuma- tai makuupaikkaan

Koska kyseessä on rentoutumiseen tarkoitettu tila, jossa tullaan todennäköisesti viettämään ainakin jonkin verran aikaa, kannattaa mukavuudesta pitää hyvää huolta. Panosta siis mukavaan oleskelupaikkaan, jossa on mukava istua tai makailla. Oli tämä sitten kiikkutuoli, upottavan pehmeä nojatuoli tai vaikka sänky tai pehmoinen futon, on näiden päälle taatusti mukava istuutua ja uppoutua kuuntelemaan maailman parasta musiikkia.

  • 3. Sisusta oman maun mukaan

Mikä sinua rauhoittaa? Ovatpa kyseessä vaikkapa viherkasvit, kukat, julisteet, kirjat, pimeys, taulut, valokuvat tai herkulliset tuoksut, voi nämä kaikki elementit tietyllä tapaa tuoda osaksi musiikkihuonetta ja sen sisustusta.

  • 4. Panosta hyvään musiikintoistoon

Musiikkihuoneen olennaisin osa on musiikki ja sen kuuntelu. Panosta siis siihen, että pystyt kuuntelemaan musiikkia laadukkaimmalla mahdollisella tavalla, esimerkiksi hyvillä kuulokkeilla.

ashe