Musiikki harrastuksena

Perusta musiikkialan yritys

Me kaikki tarvitsemme musiikkia elämäämme ja kulutammekin sitä melkein päivittäin. Musiikkia on joka puolella. Sitä on radiossa, televisiossa ja jopa ruokakaupassa, kun käymme ostoksilla. Musiikilla onkin merkittävä vaikutus hyvinvointiimme kokonaisvaltaisesti. Sen vuoksi musiikki on tärkeää, ja se on myös kannattava ala, jos miettii uuden yrityksen perustamista. Myös kevytyrittäjyys on nykyään vaihtoehto. Musiikkiala on hyvin monipuolinen, joten mahdollisuuksia yrityksen perustamiseen on joka lähtöön. Jos musiikki siis on sinun intohimosi, voit tehdä siitä työsi ja keinon ansaita elannon.

Jokainen yritys tarvitsee apua, jotta se voisi pyöriä hyvin. On siis vain järkevää keskittyä itse siihen, minkä osaa parhaiten eli musiikkiin. Esimerkiksi asiakkuuksien hallinta on asia, joka kannattaa sen sijaan ulkoistaa. Ulkoistaminen onnistuu helposti vaikkapa Lime technologies -palvelun avulla. Lime technologies auttaa kaiken kokoisia yrityksiä aina aloittelevista yrityksistä lähtien. Kun joku toinen hoitaa asiakkuuksien hallinnan, voi itse keskittyä tarjoamaan loistavaa asiakaspalvelua. Lime technologies tekee yrittäjän elämästä paljon helpompaa, joten jo aloittavan yrittäjän on syytä alkaa miettimään näitä asioita.

Studiotyöskentelystä soitintarvikeliikkeeseen ja kaikkeen siltä väliltä

Musiikkialalla valinnanvaraa riittää. Monet bändissä soittavat päätyvät perustamaan oman studion. Studion perustaminen on kallista, sillä studiossa tarvitaan erilaisia laitteita. On kuitenkin myös selvää, että kun studio alkaa saada asiakkaita, alkaa myös rahaa virrata sisään. Studioiden tuntitaksat ovat pilvissä, joten studiotyöskentely tuottaa hyvin. Jos tavoitteena on perustaa studio, täytyy alkuun ottaa riskejä ja laittaa joko omaa tai lainarahaa likoon. Studiolle joutuu monesti myös palkkaamaan työntekijöitä, jotta kaikki työt saadaan hoidettua, eli työntekijöiden palkkaamiseen tulee myös varautua. Sama pätee aivan kaikkeen. Jos perustat musiikkikoulun, tarvitaan sinnekin opettajia. Myös soitintarvikeliike tarvitsee ympärilleen ammattitaitoisia ihmisiä, jotta yritys voi olla tuottoisa ja jatkaa menestyksen tiellä. Näitä kaikkia asioita täytyy pohtia ennen yrityksen perustamista. Jokainen yrittäjä joutuu siis tekemään hartiavoimin työtä, jotta yrityksestä tulee menestyksekäs. Kaikki tulee suunnitella tarkkaan ja pohtia sitä, miten yrityksestä voisi saada vieläkin tuottoisamman. Musiikkialalla mahdollisuuksia kuitenkin riittää!

ashe